A Zalaerdő Zrt. pályázata

2023.02.14. 15:30

Évszakok a természetben címmel nyílt kiállítás a HMSK-ban (videó, galéria)

A Zalaerdő Zrt. rajz- és művészeti pályázatot hirdetett Évszakok a természetben címmel az általános iskola felső tagozatosainak, illetve a középiskolásoknak. Az ünnepélyes eredményhirdetést hétfőn tartották a HSMK-ban.

Benedek Bálint

Stamler Lajos a középiskolai kategória nyertesével, a debreceni Nagy Lucával beszélgetett a díjazott alkotásnál

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A kiírás ötletgazdája Steyer Edina, a cég PR-előadója volt, aki beszédében elmondta: naptáraik összeállításánál mindig képhiánnyal küzdenek, ezért fontosnak tartotta egy olyan pályázat meghirdetését, mely a természetre és az évszakok változására koncentrál. Arra, hogy a gyerekek miképp látják a környezetüket. Minden előzetes várakozásukat felülmúlta, hogy 430 pályamű érkezett az országból, de még a határokon túlról is.

A zsűri elnöke, Stamler Lajos Zala György-díjas művésztanár szerint a téma kiváló, melyhez a gyerekek érzékenységgel nyúltak, s ebből olyan tárlat született, amit mindenkinek látnia kell. Ezt még március 15-ig bárki megteheti az intézmény nyitvatartási idejében.

Eredmények. Felső tagozat: 1. Matkovic Mia (Szerbia), Táncos Boglárka (Debrecen). Díjazottak: Czémán Júlia (Nagykanizsa), Gurbai Melinda (Berettyóújfalu), Sánta Hanna, Ureczky Lili (mindketten Nk.), Wang Yusheng (Budapest). Középiskola: 1. Nagy Luca (Debrecen). Díjazottak: Huang Shurong (Bp.), Pinke Kitti (Szlovákia), Ulicska Evelin (Nk.). Különdíjasok: European Centre for Exchange and Cultural Development (Bp.), Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézménye, Festékpaca Szakkör, Bácsborsódi Őszi Napfény Integrált Szociális Intézmény Bácsborsód Garai Részlege.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!