A Zalaerdő Zrt. pályázata

2023.02.14. 15:30

Évszakok a természetben címmel nyílt kiállítás a HMSK-ban (videó, galéria)

A Zalaerdő Zrt. rajz- és művészeti pályázatot hirdetett Évszakok a természetben címmel az általános iskola felső tagozatosainak, illetve a középiskolásoknak. Az ünnepélyes eredményhirdetést hétfőn tartották a HSMK-ban.

Benedek Bálint

Stamler Lajos a középiskolai kategória nyertesével, a debreceni Nagy Lucával beszélgetett a díjazott alkotásnál

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A kiírás ötletgazdája Steyer Edina, a cég PR-előadója volt, aki beszédében elmondta: naptáraik összeállításánál mindig képhiánnyal küzdenek, ezért fontosnak tartotta egy olyan pályázat meghirdetését, mely a természetre és az évszakok változására koncentrál. Arra, hogy a gyerekek miképp látják a környezetüket. Minden előzetes várakozásukat felülmúlta, hogy 430 pályamű érkezett az országból, de még a határokon túlról is.

A zsűri elnöke, Stamler Lajos Zala György-díjas művésztanár szerint a téma kiváló, melyhez a gyerekek érzékenységgel nyúltak, s ebből olyan tárlat született, amit mindenkinek látnia kell. Ezt még március 15-ig bárki megteheti az intézmény nyitvatartási idejében.

Eredmények. Felső tagozat: 1. Matkovic Mia (Szerbia), Táncos Boglárka (Debrecen). Díjazottak: Czémán Júlia (Nagykanizsa), Gurbai Melinda (Berettyóújfalu), Sánta Hanna, Ureczky Lili (mindketten Nk.), Wang Yusheng (Budapest). Középiskola: 1. Nagy Luca (Debrecen). Díjazottak: Huang Shurong (Bp.), Pinke Kitti (Szlovákia), Ulicska Evelin (Nk.). Különdíjasok: European Centre for Exchange and Cultural Development (Bp.), Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézménye, Festékpaca Szakkör, Bácsborsódi Őszi Napfény Integrált Szociális Intézmény Bácsborsód Garai Részlege.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában