Zsúfolásig megtelt a faluház

2023.01.18. 13:00

Újévi koncert Csörnyeföldön a Mura Térsége Tűzoltózenekarral

Pezsgős koccintással és fúvószenekari koncerttel köszöntötte asz új esztendőt a tavaly alakult Csörnyeföldi Szabadidő és Kulturális Egyesület. Az elmúlt hét vasárnapján a község zsúfolásig telt faluházában a Mura Térsége Tűzoltózenekar mutatta be programját.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A koncertet megelőzően a civil szervezet elnöke, Kovács Krisztián köszöntötte a jelenlévőket, majd azt is elmondta, az egyesület egyik célja, hogy programok sokaságát szervezze a településre, s ennek egyik eseménye az újévi koncert, amit hagyománnyá szeretnének tenni. Mindez a tagság áldozatos, időt és energiát nem kímélő tevékenységének eredménye, ugyanakkor egy újévköszöntő koncertet csak meghívott fellépő közreműködésével tudnak megszervezni. Erre a feladatra a Friman Martin karnagy által vezetett Mura Térsége Fúvószenekar kérték fel.

A Mura Térsége Tűzoltózenekar újévi koncertjét megelőzően pezsgős koccintásra is sor került. Képünkön Kovács Krisztián (balról), Horváthné Szirmai Szilvia és Friman Martin
Fotós: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az együttest Horváthné Szirmai Szilvia mutatta be. Elmondta, szintén hagyomány, hogy az 1983-ban, Zsohár György által alapított zenekar évkezdetkor ízelítőt ad repertoárjából, amelyben a klasszikus fúvószenei darabok mellett további műfajok – jazz, popzenei átiratok – is rendszerint helyet kapnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában