Energiatakarékosság

2023.01.18. 16:30

Könyvtár a hévízi városházán – Köteteket telefonon vagy ímélben kérhetnek az olvasók

Ideiglenesen a hévízi városháza aulájában kapott helyet a városi könyvtár. Ezt a lépést az energiatakarékosság indokolta.

Péter B. Árpád

Az új helyszínen, a városházán kialakított könyvtárban Szabados Rudolf és Papp Gábor egyeztetett

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A megnövekedett gáz- és villamosenergia költségek miatt az önkormányzat több takarékossági intézkedést hozott az elmúlt hónapokban. Döntöttek a képviselők a könyvtár elköltözéséről is, így a Rózsakert épületének felső szintjét teljesen lezárta a helyhatóság.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta: a bibliotéka könyvállománya természetesen nem fért el a városháza földszintjén, ezért a kölcsönzés jórészt most is úgy működik, mint a Covid-járvány idején.

Az igényelt köteteket Szabados Rudolf, a könyvtár vezetője a hivatalba viszi, ahol az olvasók átvehetik azokat. Ugyanakkor a folyóiratrészleg a megszokott formában működik, és a tervek szerint a szakkörök, foglalkozások is beindulnak az új helyszínen.

A Festetics György-bibliotéka a hivatalban hétfőn, szerdán és csütörtökön 8 és 16, pénteken 8 és 13 óra között várja olvasóit, keddenként pedig zárva tart.

A helyszínen a kiemelt írók munkái, illetve az újdonságok találhatók, a további kötetek közül pedig a hevizgaleria.hu oldalon lévő katalógusból lehet válogatni, s az igényeket telefonon vagy imélben küldhetik el az olvasók.

A kihelyezett könyvtárban az internethasználat, illetve a fénymásolás szünetel, a megrendelt köteteket hétfőn és szerdán viszik át a bibliotékából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában