Tájképek, csendéletek, portrék

2023.01.09. 11:05

Kiállítás a 2022-es műhelymunkákból Lendván

Január végéig tekinthető meg az a képzőművészeti tárlat, amit a Lendvai Kultúregyesületek Községi Szövetsége által szervezett 2022-es műhelymunkákon készült alkotásokból állítottak össze. A kiállításon tíz Lendva-vidéki alkotó munkája tekinthető meg.

Gyuricza Ferenc

A kurzus egyik résztvevője, Kustánci Géza a saját tájképével

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Városi Színház- és Hangversenyterem előcsarnokában péntek este megtartott kiállításmegnyitón Göncz Vaupotic Elvira, a szövetség elnöke elmondta: a határon túli város önkormányzata, valamint a Szlovén Köztársaság Kulturális Tevékenységek Közalapja közös finanszírozásával januártól decemberig heti rendszerességgel tartottak műhelymunkákat a képzőművészet iránt érdeklődők számára, ezeket a foglalkozásokat Dusko Ambramusic művésztanár vezette. Olyan tehetséges alkotókat vártak, akik bár a szükséges képességekkel rendelkeznek a festéshez, művészi tevékenységük kibontakozásához azonban még szükségük volt szakmai mentor irányítására.

Dusko Abramusic mindezt azzal egészítette ki, hogy a workshopokon az akril használatát sajátíthatták el a résztvevők, akik elméleti képzésben is részesültek, ezáltal alkotásaikat még inkább hozzá tudták igazítani saját művészi elképzeléseikhez. Az általános kompetenciák fejlesztése elősegítette művészi látásmódjuk kibontakozását, valamint hozzájárult ahhoz, hogy még inkább érteni és értékelni tudják a műalkotásokat.

A kurzuson a résztvevők saját elképzeléseik alapján választhatták meg témáikat, ennek köszönhetően változatos alkotások születtek, ám a kiállítást csendéletekből, tájképekből, illetve portrékból állították össze. Az alkotók többsége két-három művét tárhatta az érdeklődők elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában