Balatoni tájakkal

2022.12.07. 08:30

Vollein Ferenc külhoni magyar településeken

Hosszabb idő után külföldi helyszíneken is bemutatkozhat önálló tárlataival Vollein Ferenc, jelezte lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában.

Zalai Hírlap

Fotó: Vollein Ferenc

Az „Európai városok programjának” a keretében a testvértelepülési kapcsolatok, az anyaország és az elszakított nemzetrészek összetartozásának az erősítése, a Visegrádi együttműködés országai kapcsolatainak a fejlesztése jegyében először az Alsó-csallóközi Nagymegyer városának a meghívására 2022 november 16-án került sor a Szakralitás, mítoszok, balatoni legendák című, 56. önálló tárlata megnyitójára a Corvin Mátyás Városi Művelődési Központ Galériájában. A tárlatot 2023 januárjának végéig láthatják az érdeklődők Nagymegyeren, majd 2023 februárjában  az észak-csehországi Dobruska városában rendezik a következő kiállítást. A kiállított alkotások 2020 után keletkeztek. Külön örömöt jelent számomra, fiatalként mutatkozhatok be a Balatonról készített tájképekkel, s a hozzá fűződő legendák megjelenítésével”, fogalmazott az alkotó.
A tárlatokról Vella Zsolt, Ábrahámhegy polgármestere Laposa Ildikóval, Nagymegyer alpolgármesterével és a csehországi Dobruska elöljáróival a állapodott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában