Karácsonyi szalonkiállítás a fővárosban

2022.12.07. 16:30

Budaházi Tibor festménye a Vízivárosi Galériában (videó)

Az ünnepekre való hangolódást segíti a fővárosi Vízivárosi Galéria, ahol december elsején megnyílt a Magyar Festők Társasága Karácsony – Ajándék című szalonkiállítása.

Mozsár Eszter

Budaházi Tibor Nagyari emlék című festménye

Több mint száz hazai alkotó műveiből válogattak, a december 20-ig látogatható tárlaton a zalaegerszegi Budaházi Tibor Munkácsy-díjas festőművész Nagyari emlékek című alkotása is látható.

Hemrik László művészeti író a megnyitón arról értekezett, hogy mit jelent a mai magyar festészet, s hogy milyen érzés megállni egy kicsit az ünnepek forgatagában, elcsendesülni. A művészek és az alkotások maguk is speciális ajándékok, amiket úgy birtokolhatunk, hogy nem visszük haza azokat, mondta a művészeti író.

S ahogy Sinkó László képzőművész, művészeti író, a Magyar Festők Társaságának elnöke fogalmazott: „ A karácsony szimbolikája talán nem minden képen lelhető fel, az ajándék értelmezése is elég összetett, de a tagság ezzel a kiállítással már az új esztendő új feladataira, új kihívásaira hangol.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában