Ballon a levegőben

2022.12.04. 12:31

A korona rejtélye - az ifjú kanizsai fotós sikere

A nagykanizsai, érettségi előtt álló Végh Bence fotóját is beválasztották a Magyarország 365 című pályázat 165 legjobb fényképe közé. A fotó Nagykanizsán készült tavasszal, amikor a Mede Ferenc által megálmodott és kivitelezett Szent Korona hőlégballon az Erzsébet térről magasba emelkedett. A korona rejtélye című felvétel a ballon belsejéről készült, a felemelkedésre való felkészülés során.

Benedek Bálint

Fotó: Végh Bence

Az idei esztendőben is megtartották a Magyarország 365 elnevezésű pályázatot, melyre 38 ezer (!) fotó érkezett három kategóriában: természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek. A díjátadót nemrégiben a fővárosi Operaház Eiffel Műhelyházában tartották. A műsor házigazdája Istenes László volt, köszöntőt többek mellett a pályázat megálmodója, Dömötör Csaba mondott. A zsűri elnöke Kaiser Ottó fotográfus, fotóriporter volt, de a rendezvényen minden zsűritag részt vett, például Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla díjas magyar fotográfus is.

Végh Bence Fotós: GABOR NAGY

- Egyik kedves, a nyilvánosságot kerülő fotós mentorom és barátom hívta fel a figyelmemet a pályázatra az elkészült fotómmal kapcsolatban, így nagy levegőt véve, az esélytelenek nyugalmával beküldtem azt - mesélte Végh Bence. - Mivel az előző évek nyertes fotóiról tájékozódtam, nem számítottam semmire. Meglepetésként ért a szervezők levele, hogy a kiválasztott 365 fotó közül a 165 legjobb fotó közé választották a képemet – melyre közönségszavazást hirdettek. Eddig eljutni is több, mint amiről álmodtam. A 365 képből egy fotóalbum készül, mely megvásárolható lesz a nagyközönség számára is. Azok az érzések, amelyek még kavarognak bennem, szinte leírhatatlan. Megtiszteltetés volt ott és abban a közegben lenni. Nem lehetek elég hálás mindazoknak, akik folyamatosan a támogatásukról biztosítanak és lehetőségeket nyújtanak, s bizalmat szavaznak nekem. Érzem és hiszem, jó úton haladok a kitűzött céljaim felé. Idén érettségizem a Batthyány-gimnáziumban és a jövőben is szeretnék fotózással, kisfilm-készítéssel foglalkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában