Jubileum

2022.12.07. 12:30

50 éves évfordulóját ünnepelte a Vörösmarty-iskola

A 2022-23-as tanév jubileumi a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. Az intézmény 50 évvel ezelőtt, 1972-ben nyitotta meg kapuit a tanulóifjúság előtt.

Korosa Titanilla

A kitüntetettek: Fendrikné Máté Ildikó, Petrovics Krisztina, Dancsné Kovács Tímea, Csondor Tamásné, Kovács Bernadett Wachter Marianna, elöl Kovács Adél, Tóth Edina Mária

Forrás: Vörösmarty iskola

Az 50 év dokumentumait, emléktárgyait, újságcikkeit, régi szemléltető eszközeit, fotódokumentációit egy csokorba gyűjtötték, s a november végén, december elején megtartott Vörösmarty-napok nyitórendezvényeként mutatták be a közönségnek iskolatörténeti kiállítás keretében, amelyen az iskola dala is elhangzott. A kiállítás témakörei: Úttörőélet - 50 év az adatok tükrében, Előtte – Utána – képek az iskola felújításáról, külön témakör a diákönkormányzat, a nevelőtestület, sajtószemle, sport, művészetek, karácsonyi koncertek, zöldiskola, Határtalanul pályázatok, alsó- és felső tagozat, megemlékezések, vetélkedők, nyelvi napok, karnevál, családi délután, tankerületi gyermeknap, Vörösmarty-napok, ballagások, nyári tematikus táborok.

Az iskola névadójának – Vörösmarty Mihálynak – a december 1-i születésnapján hagyományosan átadta az iskola igazgatója, Farkas Katalin a Vörösmarty-okleveleket az iskola kiemelkedő munkát végző dolgozóinak és tanulóinak. Elismerést vehetett át Csondor Tamásné tanítónő, Dancsné Kovács Tímea tanítónő, Fendrikné Máté Ildikó tanárnő, Petrovics Krisztina tanárnő, Kovács Bernadett ügyviteli dolgozó, Wachter Marianna pedagógiai asszisztens, Kovács Adél tanuló és Tóth Edina Mária tanuló.

Iskolatörténeti kiállítás nyílt az iskolahét keretében
Forrás: Vörösmarty iskola

Az iskolahét programjai közt szerveztek reformkori vetélkedőt a felsősöknek, ügyességit az alsósoknak, volt matematikaverseny, táncház, énekverseny, kézműves foglalkozások, mesemondó és Vörösmarty-szavalóverseny, illetve Mikulás-váró az óvodásokkal. A jubileumi év további eseményei közé tartozik az őszi gyümölcsfaültetés, ezzel létrejött a Vörösmarty-Tündérkert, megalakult a Vörösmarty-nyugdíjasklub. Jövőre pedig további programokat terveznek a jubileum jegyében: területi Kazinczy-versenyt, farsangi programot az 50 év divatja jegyében. Jubileumi évkönyv is készül, illetve családi nap, 50 éves osztálytalálkozó, 50 kilométeres váltófutás és koncert is része a programsorozatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában