Kulturális programok, bemutatók s jó hangulat

2022.11.29. 19:00

Első ízben szerveznek adventi forgatagot Nemesbükön

Első ízben szerveznek karácsonyi vásárt s adventi programokat Nemesbükön. A mögöttünk hagyott hétvégén számos művészeti attrakció is várta az érdeklődőket.

Péter B. Árpád

Fodor Ferenc életéről s munkájáról is beszélt Balogh-Kovács Beatrix kérdéseire válaszolva

Fotó: Bicsérdi Bence

Bár az elmúlt években az önkormányzat részéről és a település lakóinak körében is többször megfogalmazódott az igény, a járványhelyzet miatt azonban nem szerveztek adventi forgatagot. Idén viszont a nemrégiben felújított művelődési házban őstermelők és kézművesek teremtettek ünnepi hangulatot már a várakozás első hétvégéjén, s mellettük térségi művészekkel is találkozhattak az érdeklődők.

A hivatalos kezdést egy könyvbemutató előzte meg, amelyen a Vonyarcvashegyen élő Fodor Ferenccel ismerkedhettek meg az érdeklődők, majd dr. Simotics Barnabás polgármester nyitotta meg az ünnepre hangoló sorozatot. Később Gyanó Szilvia néprajzkutató a karácsonyi népszokásokról beszélt, amit Sági Eszter fuvolaszólója, később pedig Mrakovics Bernadett karácsonyváró koncertje követett.

Az érdeklődőket a pénteki programok mellett forralt bor, forró tea, kürtőskalács és zsíros kenyér is várta, majd szombaton elsősorban a fiatalokat igyekeztek megmozgati a szervezők.

A látogatóknak Hegedüs-Kovács Alexandra gyermekjóga-szakoktató tartott foglalkozást, emellett az érdeklődők aromaterápiás bemutatón is részt vehettek az I. Nemesbüki Karácsonyi Vásáron.

A következő három hétvégén a Korosajt Műhely várja a Jersey karácsonyra a vendégeket Nemesbükön. A látogatók megismerkedhetnek a farm új „családtagjával”, a Samu névre keresztelt kedves csacsival is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában