Kiállítás

2022.11.04. 16:00

A Ludvig család a nagykanizsai Hevesi-iskola galériájában

A Hevesi-iskola galériájában nemrégiben nyílt meg A Ludvigok címmel az a tárlat, amelyet Ludvigné Tihanyi Klára, Milena Mladenova, Ludvig Zoltán és Ludvig Dániel képzőművészek munkáiból állítottak össze.

Benedek Bálint

Ludvig Dániel, dr. Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója, Ludvig Zoltán, Ludvigné Tihanyi Klára és Lengyák István

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Lengyák István galériavezető köszöntőjében elmondta: a város képzőművészeti palettájának talán legismertebb gyöngyszeme a Ludvig család. Nemcsak azért, mert kiváló festők, szobrászok, grafikusok vannak közöttük, hanem azért is, mert ők a legaktívabb szervezői a kanizsai, zalai, magyarországi és külhoni képzőművészek együttműködésének. Az általuk szervezett Ludvig Nemzetközi Művésztelep a Nagykanizsa melletti Kisrécse-Kendlimajorban harminc éve ad találkozási és alkotási lehetőséget a világ minden tájáról érkező művészeknek. Közös tárlatuk az iskola nyitvatartási idejében november 25-ig látható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!