A Vízivárosi Galériában is látható festménye

2022.10.12. 14:30

Budaházi Tibor alkotásai Hódmezővásárhelyen

Presztízs értékű, így mindig megtiszteltetés részt venni a Vásárhelyi Őszi Tárlaton, tájékoztatta szerkesztőségünket a Munkácsy-díjas zalaegerszegi festőművész, Budaházi Tibor.

Mozsár Eszter

Budaházi Tibor Alak című kisplasztikája

Forrás: ZH

A 68. alkalommal megrendezett, december 4-ig látogatható hódmezővásárhelyi seregszemlén kettő festménnyel (Alak I. és Alak II.), valamint ugyancsak Alak című kisplasztikájával szerepel. A művész ezeket a közelmúltban készült alkotásokat egy témára fűzte fel, kevés színt használva, inkább a letisztult formákra figyelve. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ főigazgatója, a tárlat egyik zsűritagja így ajánlotta a programot: „aki ezen a Vásárhelyi Őszi Tárlaton kiállíthat, már önmagában hatalmas dolog és nagy elismerés. Az Őszi Tárlat az ország egyik legnagyobb művészeti kortárs seregszemléje, és bár a kezdetekkor inkább a helyi értékek és művészek voltak előtérben, történt a ’80-as években egy paradigmaváltás elsősorban Nagy Imrének és Pogány Gábor művészettörténészeknek köszönhetően, kitágult a tárlat köre, ma már pedig nemcsak országosan, de nemzetközileg is ismert, elismert, és az alkotók minden régióból érkeznek ide műveikkel.”

Alak I
Forrás: ZH

Budaházi Tibor kisebb kihagyásokkal harminc éve vesz részt a tárlaton, s mindig szívesen tér vissza a régióba, ugyanis a Szegeden töltött főiskolai évek, majd a mesterképzés időszaka máig meghatározó emlék számára, második otthonának tekinti azt a vidéket.

Alak II
Forrás: ZH

A zalaegerszegi alkotó másik kiállításon is szerepel, ugyanis a hónap végéig látható még Budapesten a Vízivárosi Galériában a közelmúltban elhunyt festőművész, Bráda Tibor tiszteletére rendezett tárlat. Itt Budaházi Tibor kis méretű, Kompozíció című alkotását állították ki.

Budaházi Tibor Kompozíció című alkotása a Vízivárosi Galériában
Forrás: ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában