Hagyomány és innováció

2022.09.07. 13:00

Népművészeti fesztivál lesz Hévízen

Csütörtöktől szombatig népművészeti fesztivált rendeznek Hévízen, több helyszínt is bevonva.

Péter B. Árpád

A termelői piacon csütörtökön délután helyitermék-bemutató, népi játszótér, kézműves foglalkozás és interaktív népzenei találkozó, szombaton pedig – egyebek mellett – kézműves show és hangszerbemutató várja az érdeklődőket. 

A Véderdőben csütörtökön 17 órakor nyílik Karnics Tibor festőművész Tükörmágia, avagy mondd meg, ki vagy! című, népművészeti ihletésű kiállítása, pénteken pedig 15 órakor zenés tárlatvezetés indul a Musica Antiqua Együttes közreműködésével. A sort szombaton is folytatják, délelőtt népi és világzenei attrakció, délután ismét különleges tárlatlátogatás lesz.

Szombaton 15 órakor a városházán ünneplik a Tiszta Forrás Dalkör megalakulásának 20. évfordulóját, számos hagyományőrző csoport fellépésével.

A könyvtárban pedig csütörtökön és pénteken egész nap a helyi értéktár bemutatóját lehet szemügyre venni a Hagyomány és innováció címet viselő népművészeti fesztiválon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában