Rendezvény

2022.04.12. 15:30

Költészet napja a zalaegerszegi Ady-iskolában

A legtöbb intézményhez hasonlóan a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI is megemlékezett hétfőn a Magyar Költészet Napjáról.

Mozsár Eszter

Forrás: Ady-iskola

Ezen  a napon – ahogy hosszú évek óta – az intézmény hangosbemondójában zenés költészeti műsor szólt, amit dr. Némethné Rácz Gabriella és Weinhardt-Nagy Vanessza tanárnő a gyerekekkel közösen állított össze. A diákok többek között Cseh Tamást, a Csík Zenekart, József Attila verseit hallhatták. Az órák végén ugyancsak az iskolarádióban a versmondó versenyeken szereplő tanulók szavaltak, a magyar órákon pedig a diákok a kedvenc verseiket olvasták fel. Ezt követően – a szerkesztőségünkhöz eljuttatott fotók tanúsága szerint – a tanulók nagy örömmel írták fel krétával kedvenc költeményeiknek a címét, illetve versrészleteket az iskola udvarára.

Forrás: Ady-iskola

 

A Magyar Költészet Napját egyébként 1964 óta tartják Magyarországon, s József Attila születésnapjához, április 11-éhez igazították az ünnepet. Az ország egész területén irodalmi rendezvényekkel, felolvasóesttel várják az érdeklődőket, illetve tisztelegnek a hazai költészet nagy alakjai előtt. Ez a program arra is jó, hogy közelebb hozzák a kortárs irodalmat, illetve egyáltalán a verseket az emberekhez. 

Forrás: Ady-iskola

Forrás: Ady-iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában