Díjazottak

2022.04.21. 21:00

A Zalaszabarért Egyesület versíró pályázatának eredményei

Szombaton tartják a Zalaszabarért Egyesület által meghirdetett versíró pályázat eredményhirdetését.

Horváth-Balogh Attila

Immár második alkalommal hirdetett versíró pályázatot a magyar költészet napja alkalmából a Zalaszabarért Egyesület. Balogh Andrea elnök elmondta: az idei pályázat célja az volt, hogy új kapcsolatokat hozhassunk létre, és lelkiekben töltődhessünk a versek segítségével. A pályázatot amatőr alkotók számára hirdették meg alsó tagozatos, felsős, illetve 14 év feletti korcsoportokban. Tematikus megkötés nem volt, a mű bármiről szólhatott. Egy pályázó 3 verssel nevezhetett, az alkotásokat – melyeket a Tulok Teréz költő, Kardos Ferenc, a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese, költő és Bognár Csilla könyvtáros összetételű zsűri bírált el – március 20-ig lehetett benyújtani. 

A zsűri nem helyezetteket, hanem díjazottakat választott: 17 alkotó 28 versét. Az alsó tagozatosok közül Borbély Ágoston és Borbély Borbála, a felsősök közül Aranyos László, Bagarus Zsófia, Csepregi Lilla, Csordás Gréta, Szabó Sára, a felnőttek közül pedig Hantos Barnabás, Márkus László, Márkusné Balázs Ildikó, Poórné Tóth Marietta és Veszprémi Ilona verse, illetve versei érdemeltek díjat. Ezenfelül Borbély Borbála, Szabó Sára, Hantos Barnabás és Borbély Ágoston a közönségdíjat is megkapta. A díjátadót április 23-án 15 órától tartják a zalaszabari Sasha étteremben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában