Frissen Zalából

2022.03.05. 20:00

Tervek az új évadra – Ismertették a zalaegerszegi színházban, hogy mivel készülnek

A 2022/2023-as színházi évad repertoárját ismertette csütörtökön dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója, jelezve, a korábbi tervekkel ellentétben ősszel is a színház felújításra váró épületében kezdenek, nem a moziban.

Arany Horváth Zsuzsa

Sasvári Sándor, Farkas Ignác, Besenczi Árpád, Vigh László, Gecse Péter és Velkey Péter

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A teátrum a következő évadban A tanú, a Noszty fiú esete Tóth Marival, A vágy villamosa, a Volt egy seregünk, a Kőműves Kelemen és a Tanulmány a nőkről című színművekkel készül a nagyszínpadon, ezekről a jelen lévő rendezők és szereplők – Farkas Ignác, Böhm György, Kiss Csaba, Sasvári Sándor, Mihály Péter – adtak bővebb tájékoztatást. Az ifjúsági bérletben ezenkívül a Lázár Ervin-program jóvoltából a Herkules, a kezdetek című hőstörténet szerepel, a repertoár része marad A helység kalapácsa és a Vigyázat, csalók! című produkció. A színház segítséget ajánl az Ukrajnából érkező menekülteknek, a színészházban lakhatást ad, gyűjtést szervez, és befogadja a beregszászi színház Tóték előadását. 

 

A tájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő és Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere szólt elismeréssel a színház színvonalas munkájáról, amelynek nyomán a nézők, bérletesek száma ismét emelkedik, miután a járvány időszakában csökkenés volt tapasztalható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!