A kultúra napjára

2022.01.27. 08:00

Kiállítás nyílt az egerszegi Liszt-iskolában

Két lenti népi iparművész, a kosárfonó Dulics Margit és a vászonszövő Hácskó Imréné közös kiállítása nyílt meg a Liszt Ferenc Általános Iskola galériájában.

ZH

Az 1.a osztályosok énekkara a kiállítás tárgyai előtt

Forrás: ZH

A magyar kultúra napja alkalmából megrendezett program keretében az intézmény tanulói Prokné Tirner Gyöngyi, a gébárti Kézművesek Háza szakmai irányítója tárlatvezetése segítségével ismerhették meg a népi kultúra hagyományos stílusú tárgyait, valamint azok modernizált változatait, amelyek a mai lakberendezésben is vállalhatóan elegánsak. A vendég bemutatta a két kiállítót is. Elhangzott: Dulics Margit (Király Zsiga-díjas népművész) formáiban és színvilágában is különleges kosarakat, Hácskó Imréné (Népi Iparművész és Aranykéz díjas) pedig nemzetközi kiállításokon is megjelenő, hetési mintázatú textileket készít. A tárgyak pazar eleganciával hatnak a látogatóra. 

 

 

A tárlat összeállításában Horváth Zoltánné volt tagintézmény-vezető is közreműködött, a megnyitó rendezvény ünnepi hangulatát pedig az iskola 1.a osztályos kisdiákjaiból verbuvált énekkar segített megteremteni. A gyerekeket ifj. Horváth Károly népzenész vezette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában