Frissen Zalából

2021.10.30. 10:00

A keszthelyi gyerekek élménydús délelőttöt tölthettek el Harcos Bálinttal

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából Harcos Bálint gyermekkönyvíró látogatott a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárába, ahol a mese erejét felhasználva szórakoztatta a kicsiket.

Smidhoffer Eszter

Harcos Bálint előadását hallgatják a kicsik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Smidhoffer Eszter

A gyerekeknek szükségük van a mesékre, a mesélésre, a játékos foglalkozásokra. Általuk fejlődik a képzelőerejük, jobban megy nekik a szövegértés. A szerző interaktív mesés előadás keretében mozgatta meg a kisdiákok fantáziáját, tette próbára figyelmüket.

Harcos Bálint a már megjelent és nagy népszerűségnek örvendő meséit keltette életre a gyerekekkel közösen. A kicsik izgatottan, csillogó szemmel hallgatták a mesét, majd várták a pillanatot, amikor bekapcsolódhatnak a történetbe. Egy-egy jelenet erejéig a főszereplő bőrébe bújhattak, és eljátszhatták, ahogy Szofi tüsszent.

Harcos Bálint előadását hallgatják a kicsik
Fotó: Zalai Hírlap

A vidám hangulatú író-olvasó találkozón a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola és a Család Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény első osztálya vett részt.

A szerző már gyermekként is írt, fantáziadús történeteket vetett papírra, majd évekkel később a kezdeti szenvedély hivatássá nőtte ki magát.

– Mindig magától értetődő volt, hogy írok, és írni fogok – mondta Harcos Bálint.

Gyermekverseket már a gyerekei születése előtt is írt, ám a kisfia és a kislánya születése jelentette az igazi áttörést számára. Ma már több gyermekkönyvvel büszkélkedhet, melyek nem jöhettek volna létre a Pagony Kiadó főszerkesztője és egyik tulajdonosa, Kovács Eszter nélkül, aki szüntelenül biztatta, bátorította a szerzőt az írásra.

Tavasszal már egy új, verses mesével örvendezteti meg a kicsiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!