Ünnepi Könyvhét

2021.09.01. 07:00

Nagy Betti második kötete

A hagyományos magyar könyvünnepet 1929 óta rendezik meg a könyvkiadók, könyvesboltok, könyvtárak, kezdetben a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete szervezésében.

Arany Horváth Zsuzsa

Megyénkben 2021. már nem múlik el könyvújdonságok bemutatása és az Ünnepi Könyvhét rendezvényei nélkül, a megszokott tavaszi napok helyett ezúttal szeptemberben találkozhatunk a programokkal. Szeptember 1-jén, azaz ma délután 17 órakor kerül sor Zalaegerszegen a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban a Hommage á Márai Sándor 1900-2020 – Miklosovits László Márai Sándor által inspirált grafikáinak kötetbemutatójára, beszélgetőtárs Kiss Gábor, a könyvtár igazgatója lesz. Szeptember 3-án, pénteken 18 órakor Zalalövőn, a Salla Művelődési Központban Gaál Károly Embernek szól című, tavasszal posztumusz megjelent verseskötetét mutatják be a közönségnek, itt szintén Kiss Gábor avatja be a verseskönyv születésének történetébe az érdeklődőket. Szeptember 7-én, jövő héten kedden 17 órakor a megyei könyvtár szépirodalmi portáljaként működő Deák+kert vendége lesz Nagy Betti (szerkesztőségünk munkatársa), akinek a Na, én léptem című második kötete a Parnasszus Kiadónál jelent meg a közeli napokban.

Nagy Betti első kötete a Pannon Tükör könyvsorozatban látott napvilágot Sírt valaki odakinn címmel 2018 nyarán. Mindkét kötethez Szálinger Balázs József Attila-díjas költő írta a fülszöveget. A második kötetet ezen a héten, pénteken 15.30 és 17.30 között, Budapesten is bemutatják az Írók Boltjában (Andrássy út. 45.), ahol a Parnasszus Kiadó hat másik frissen megjelentetett kötettel (Boda Edit, Molnár József, Siska Péter, Süli István, Székelyhidi Zsolt, Várnagy Márta) együtt ajánlja a kortárs irodalom iránt érdeklődők figyelmébe.

A fővárosi bemutatkozás dedikálással egybekötött alkalom lesz. Szeptember 10-én, pénteken délelőtt 10 órakor mutatják be Zalaegerszegen a megyei könyvtárban Takáts Ádám, Szigethy István, Károlyi Attila közös vállalkozását, amely a zalai igazságszolgáltatás egyik szegmensének a történetébe enged bepillantást A Zala megyei ügyvédség történeti almanachja 1871–2021 címmel. A hiánypótló kötetet Nagykanizsa közönsége már korábban megismerhette, ezúttal is jelen lesz a rendezvényen dr. Szigethy István és dr. Károlyi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában