„Olyan jó néha megcsalni az egyiket a másikkal”

2021.07.14. 21:03

Negyven éve alkot Nagy Tibor, a Hasonmások című produkció zeneszerzője

Zeneszerzőként több mint 40 éve alkot sikerrel, musical, filmzene, sanzon jelzi az alkotói pályáját, de a több száz dal a meghatározó számára. Amelyeket Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Charlie, Komár László, Tóth Vera vitt sikerre s tett átélhetővé, generációkon átívelve.

Arany Horváth Zsuzsa

Hiszek a dallam primátusában. FOTÓ: PEZZETTA UMBERTO

Nagy Tibor 30 éves barátságot ápol Pozsgai Zsolt drámaíróval, örült, amikor az író az ő slágereivel képzelte el a 70-es évek korrajzát felvázoló történetét.

– Kitűnő librettó született, ami módot ad arra, hogy humorral teli kritikával tekintsünk vissza a puha diktatúra kultúrpolitikájára – mondta Nagy Tibor, hozzátéve, számára is rendkívüli és maradandó élmény volt a Hasonmások múlt évadbeli zalaegerszegi ősbemutatója. – Tompagábor Kornél rendezése a humor és az irónia eszközeivel erősítette a dalok hatását. Kevés olyan sikert éltem meg, mint Zalaegerszegen, a színészek játéka, az alkotói csapat, a helyszín mind-mind megerősített abban, hogy jó úton jártunk ezzel a darabbal. A szerzőnek felemelő érzés, amikor az előadás során a közönség együtt énekli a dalokat. Én amúgy is a dallam primátusában hiszek – szögezte le.

Hiszek a dallam primátusában. FOTÓ: PEZZETTA UMBERTO

(A darabban felhangzik a Száguldás, Porsche, szerelem, a Szerelem el ne hagyj, az Ez majdnem szerelem volt, a Táncoló fekete lakkcipők, a Halványkék szemek, valamint a No miss! című dal.)

– Boldog vagyok, hogy 2021-ben is játsszák a darabot, megyek újra Zalaegerszegre, találkozom a színészekkel és a közönséggel – hangsúlyozta a zeneszerző.

Nagy Tibor ügyvéd is egyben, s mindkét hivatását sikerrel űzi. A tárgyalóteremben is tudják róla, mennyi dallamot köszönhetünk neki. Egyszer, amikor elkésett egy tárgyalásról, a bíró meg is kérdezte tőle: csak nem „postakocsin érkezett?”

– A jog a hitves, a zene a kedves, olyan jó néha egyiket a másikkal megcsalni – jegyezte meg mosolyogva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!