autóbuszban

2021.07.03. 15:00

Kiállítás nyílik Zalaegerszegen: Pálosan szép az élet

Az egyetlen magyar alapítású rend, a pálosok megismerését segíti a vándorkiállítás, mely hétfőn érkezik a megyeszékhelyre.

ZH

A Pálosan szép az élet című tárlat autóbuszban kapott helyet, és a Dísz téren öt napon át várja az érdeklődőket 10–18, pénteken 10–14 óra között. Az ingyen látogatható tárlat bemutatja, hogy szerzetes papnak lenni teljes életet jelent, és nem a bezárkózás, sokkal inkább a kiteljesedés útja. Hétköznapi és teológiai értelemben is a boldogságra vezető modern életforma. Nemcsak a hívő embereket, hanem azokat is megszólítja a kiállítás, akik érdeklődnek a közös múltunk, a magyar történelem iránt.

A vándorkiállításhoz kapcsolódva július 7-én, szerdán 18 órától a Deák könyvtár előadótermében Simmer Lívia és Havasi Bálint régész-főmuzeológus ingyenes előadást tart a Göcseji Múzeum pálos rendi emlékeket kutató ásatásairól. Ilyen helyszín volt a közelmúltban Vállus, Óhíd és jelenleg is Zalacsány-Örvényeshegy. Aki ennél több élményre vágyik, az július 10-én és 11-én, szombaton és vasárnap bekapcsolódhat Zalacsány-Örvényeshegyen a régészeti munkába, ahol közösségi múltfeltárás jegyében a pálos rendi emlékeket kutatják a régészek hobbirégészek és önkéntesek segítségével. E két napon Simmer Lívia és Havasi Bálint tárlatvezetést is tart a területen 11 és 14 óra között. A tárlatvezetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában