művészet

2021.02.10. 12:00

Online pályázat a zalalövői Borostyán-tó szépségeiről

A téli Borostyán-tó és környéke bemutatására hirdetett online fotópályázatot a Salla Művelődési Központ és Könyvtár. A felhívásukra beérkezett képekről a közönség nyilváníthatott véleményt, az intézet ez alapján hirdetett győztest.

Gyuricza Ferenc

A pályázat nyertes alkotása

Fotó: Sólyom Réka

A még januárban közzétett pályázati felhívásra 19 alkotó összesen 115 fotóval nevezett, ebből egy előválogatást követően 63 képet mutattak be az intézmény közösségi média­platformján – tudtuk meg Lukács Andreától, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatójától.

A beérkezett fotók szinte mindegyike alkalmas volt arra, hogy művészi színvonalon vagy egyedi, érdekes szemszögből mutassa be Zalalövő egyik legszebb látnivalóját, a Borostyán-tavat, amely minden egyes évszakban gyönyörű. A legtöbben a tó vagy a tó körüli táj egy-egy részletét ragadták meg, de akadtak olyan pályázók is, akik az egész tavat vették lencsevégre.

A pályázat nyertes alkotása
Fotó: Sólyom Réka

A fotókra szavazók többsége egy, a tó hangulatos életképéről, vízen úszkáló kacsákról készült képre, a zalaháshágyi Sólyom Réka ez év januárjában készült alkotására adta le szavazatát, ennek köszönhetően ő lett az intézmény által meghirdetett pályázat nyer­tese.

Lukács Andrea azt is elmondta: a pályázatot elsősorban azért hirdették meg, mert a járványhelyzet miatt az intézmény személyes jelenléttel járó rendezvényeket, így kiállításokat sem szervezhet jelenleg, ezért az online térbe húzódva igyekszik tevékenykedni. A Borostyán-tóhoz kapcsolódó fotópályázat sikere további hasonló akciókra ösztönzi a Salla Művelődési Központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában