5. epizód

2021.01.30. 16:00

A zenéről pár percben: a Patetikus szonáta (videó)

Ünnepélyes, fennkölt, magasztos. Maga Beethoven látta el a patetikus jelzővel azt a szonátáját, amelyet meghallgathatnak Tóth László zongoraművész, a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar elnöke előadásában, A zenéről pár percben sorozatban.

Szabó Judit

Fotó: jelenet a videóból

A kisfilmsorozatot a kiállítóterem a szimfonikus zenekar művészeinek közreműködésével készítette, elsősorban gyerekeknek, hogy megszeressék a komolyzenét, énektanároknak, hogy használják az online énekórákon, de mindenkinek szívből ajánlom ezeket a pár perces zenei élményeket, hiszen az élő koncerekre egyelőre még várnunk kell. Az eddigi filmekben Tóth László zongorán kísérte az előadókat és beszélgetett velük a darabokról, most egymaga a szereplő, s játssza Beethoven egyik legismertebb művét. A Horváth Szilárd rendezte film a youtube-on, a zenekar Facebook-oldalán, s itt, a zaolon is elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában