koncert

2020.10.26. 10:00

Nagyot „szólt” a Kanizsa Big Band

A közönség szombaton több hónapnyi szünet után ismét testközelből hallgathatta a Kanizsa Big Bandet. A csapat szombaton adott nagysikerű koncertet a Honvéd Kaszinóban.

Szabó Zsófia

A kanizsai zenei élet palettáját már régóta színesíti a Kanizsa Big Band, akik egészen a tavaszi járványhelyzetig rendszeresen adtak koncertet. Nagy népszerűségnek örvendő, „Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél” zenei sorozatuk mindig sokakat csábított minőségi, zenei estekre. A koncerteken a csapat a hazai könnyű- és jazz-zenében elismert művészekkel közösen nyűgözte le a közönséget.

Különböző generációk, fiatalok és idősebbek kísérték figyelemmel a koncerteket, amelyeken a 2005-ben, a helyi zene-és művészeti iskola tanáraiból és diákjaiból avanzsált „band” szórakoztatta a zenekedvelőket. A csapatot a kezdetektől Vámos Béla klarinét és szaxofon tanár vezeti.

 

A szombati koncert némileg „hiánypótlónak” is számított a helyi zenei életben, ugyanis az elmúlt hónapok során – a pandémia miatt – mindössze egyszer léptek kanizsai közönség elé, még nyáron, szabadtéren, az Erzsébet téri zenepavilonban. Így nagy öröm volt számukra ismét igazi, nagy koncertet adni – mondta Vámos Béla. Ahogy azt is: zenei repertoárjuk ezúttal is igazán „vegyes felvágott” volt. Nagyobbrészt latin számokat adtak elő, ám a hagyományos swing-és pop stílus is felcsendült, mivel a Kanizsa Big Band szeret a változatosságra törekedni koncertjein. Borbély Mihály, a hazai és a nemzetközi, valamint tengerentúli zenei porondon elismert jazz-szaxonfonművész volt a vendégük az esten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában