emlékezetes pillanatok

2020.09.24. 12:00

Sportfotókból nyílt kiállítás a kanizsai Mező-gimnáziumban

A Mező-gimnáziumban nyílt meg Hodák Sándor tanár „S-portos” című fotókiállítása, melyet Béres Sándor, az intézmény testnevelője ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

Benedek Bálint

Hodák Sándor tanár (balról) kiállítását a Mező-gimnáziumban Béres Sándor nyitotta meg

Fotó: ZH

A sportesemények tele vannak emlékezetes pillanatokkal. A fotós számára legfontosabb a döntő pillanat megörökítése. A titok a megfelelő pillanat kiszámításában rejlik, és ehhez a legjobb út a gyakorláson keresztül vezet.

Hodák Sándor tanár (balról) kiállítását a Mező-gimnáziumban Béres Sándor nyitotta meg
Fotó: ZH

Mint kiderült: Hodák Sándor már középiskolás kora óta szorgalmasan gyakorolja a sportot és a fotózást is. Tanári munkája mellett évtizedekig fotózta a gimnázium rendezvényeit. A sport szeretete és a fotózás iránti érdeklődése összefonódott, így lett kedvelt fotós téma a sport. Hodák Sándor vallja: sportfotó esetén a legjobb eredmény eléréséhez fontos ismerni az adott sportág szabályait, technikai oldalát egy mozdulat csúcspontjától a mozgásformát jellemző bennfentes pillanatokig. Kihívást jelent számára a gyors mozgások megörökítése. A technikai kísérletezés, új látószögek keresése, szokványostól eltérő nézőpontok választása teszi egyedivé, érdekessé a képeket. A lelátóról nem mindig látható a küzdelem, az erőfeszítés, a koncentráció, az öröm vagy bánat, a győzelmet jelentő mozdulat vagy fogás, az arckifejezések és hangulatok, de az optikán keresztül ezek is megmutathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában