#visszavárunk

2020.05.20. 08:00

Szabadtéri minikoncerteket ad Zalaegerszeg több pontján Tóth László zongoraművész

Szabadtéri minikoncerteket ad a város 12 pontján pénteken, szombaton és vasárnap Tóth László zongoraművész, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és a Városi Hangverseny- és Kiállító­terem vezetője.

Szabó Judit

Tóth László ízelítőt adott a műsorból

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A #visszavárunk projektről tegnap a zsinagógában tartott sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta: most még nem lehet kulturális rendezvényeket tartani, de a művészek a veszélyhelyzetben is keresik a módját, hogy fel­üdülést nyújtsanak az embereknek. Flaisz Gergő, a Ke­resztury Dezső VMK igaz­gatója hozzátette: a minikoncertekkel indul a #visszavárunk kampányuk, melynek célja, hogy amint lehet, ismét benépesítse a közönség a kulturális tereket.

Tóth László ízelítőt adott a műsorból
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Tóth László zongoráját felteszik a VMK teherautójának platójára, s megállnak egy-egy szép helyszínen, ahol a környező házak lakói az ablakokból, erkélyekről hallhatják a szimfonikus zenekar szervezte koncerteket, s az arra járók is élvezhetik Beethoven, Chopin és Liszt egy-egy darabját.

A fél­órás meglepetéskoncertek pénteken, szombaton és vasárnap lesznek 16 és 20 óra között, mindennap négy helyszínen, többek között a Kertvárosban és a bel­városban. Rossz idő esetén pótnapot tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában