Impressziók a Balatontól Nigériáig

2020.01.20. 07:00

Író-olvasó találkozók a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban

A közeljövőben két író-olvasó találkozóra is sor kerül a Halis István városi Könyvtárban.

Horváth-Balogh Attila

Az elsőre január 30-án, csütörtökön 17 órakor várják az olvasókat a kanizsai bibliotékába, ahol dr. Kovács Emőke történésszel találkozhatnak a Balatoni impressziók – sorsok, helyek, történetek című könyve kapcsán. A történész két évtizede foglalkozik a Balatonnal és 4. könyvében a 19–20. századi hétköznapokat villantja fel.

A másik író-olvasó találkozóra február 7-én, pénteken, 17 órakor kerül sor, amikor is dr. Kondricz Péter: Kalandok Nigériában, a szultánok, emírek és királyok földjén című könyvét mutatja be a szerző. A könyvtár ajánlója szerint vidám hangulatú, kötetlen csevegésre számíthat, akit érdekelnek az afrikai hétköznapok és sok más izgalmas téma mellett kíváncsi arra, hogyan lehet túlélni a maláriát, az emberrablási kísérletet, mennyire uralja a woodoo az afrikai emberek mindennapjait és hogy mennyire fontos a törzsi protokoll az emberi és üzleti kapcsolatokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában