„Tiszán innen, Dunán túl”

2019.12.09. 12:00

Népdaléneklési verseny területi fordulójának adott otthont Zalaegerszeg

November 30-án, szombaton tartották a Zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskolában a „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési verseny területi fordulóját, tájékoztatták lapunkat a szervezők.

ZH

Az Eötvös-iskola Hóvirág éneklő csoportja (4. osztály) és a zsűri elnöke, ifj. Horváth Károly

Fotó: ZH

A rangos találkozó immár négy helyszínen zajlik, Zalaszentbalázs, Keszthely, Lendva és Zalaegerszeg ad otthont a megye másfél ezer daloló fia­taljának.

Az Eötvös-iskola Hóvirág éneklő csoportja (4. osztály) és a zsűri elnöke, ifj. Horváth Károly
Fotó: ZH

Az Eötvös-iskolába kiemelkedően magas létszámú énekescsapatot vártak az idei tanévben. A 411 fellépő Zala megye 14 településének 23 intézményéből érkezett, 34 felkészítő pedagógus foglalkozott az általános és középiskolás korú gyermekekkel. Népdalkincsünk őrzése egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amiben nagy szerepe van ifj. Horváth Károly népzenésznek, zenepedagógusnak, Csordásné Fülöp Edit megyei szaktanácsadónak (a zsűri tagjainak), az elkötelezett ének­tanároknak és a támogató szülőknek.

A rendezvényt Kodály Zoltán gondolataival Orosz Ferencné, a településrész önkormányzati képviselője nyitotta meg, a szépszámú résztvevőt a szervező iskola nevében Hanzséros Alajos intézményvezető köszöntötte. A szóló, kisegyüttes és énekegyüttes kategóriákban megszólaló 171 produkciót a zsűri bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítésekkel jutalmazta. Az arany minősítést elért énekesek a megyei versenyen, tavasszal mérik össze tudásukat, ahonnan a legjobb dalosok az országos döntőbe juthatnak. A legnagyobb nyertesek azonban azok a diákok, akik eredménytől függetlenül gazdagodtak tudásban, tapasztalatban, ápolják, éltetik Zala népdalos hagyományait.

A nagyszabású rendezvény lebonyolításában a szervező iskola részéről Tompos-Horváth Ildikó és Standi Gyuláné tanárnők, valamint a 7. b osztály diák segítői vállalták az oroszlánrészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában