Élményszerű tanulás

2019.09.26. 07:00

Múzeumpedagógiai börzét rendeztek a Balatoni Múzeumban

Múzeum­pedagógiai börzére várták az intézményvezetőket, pedagógusokat a Balatoni Múzeumban, ahol bemutatták az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak szóló foglalkozásokat, amelyeken élményszerűbb a tanulás.

Keszey Ágnes

Németh Péter több múzeumpedagógiai tárgyat is bemutatott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A tegnapi tanévindító rendezvény fókuszában az állt, hogy a múzeumpedagógiai foglalkozások hogyan kapcsolódnak a tantárgyakhoz.

Németh Péter több múzeumpedagógiai tárgyat is bemutatott
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

– A múzeumról általában mindenkinek a történelem jut eszébe: az őskortól napjainkig szinte mindenhez van anyagunk. A természettudományokhoz kapcsolódva a gyerekek ismerkedhetnek a környezettünkkel, a Balaton élővilágára nagy hangsúlyt helyezünk. A földrajzban, geológiában a Balaton keletkezése, az ehhez kapcsolódó vulkáni tevékenységek, a kőzetek és a vízrajz szerepel a témáink között. A térinformatikai ismeretek régészeti gyakorlati alkalmazásával is találkozhatnak – sorolta Németh Péter múzeumpedagógus, igazgatóhelyettes. A gyerekek kézbe foghatnak 1848-as fegyvereket, beöltözhetnek régmúlt korok ruháiba, állatpreparátumokkal ismerkedhetnek, s kísérleteket is végezhetnek.

A múzeum munkatársai nem csak helyben tartanak foglalkozásokat. Utazó múzeumként elmennek az óvodába, iskolába, odaviszik a témához illő tárgyakat, s ott tartják meg a rendhagyó órát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában