Színház

2019.08.02. 12:00

Kezdődik a Lili bárónő a Kvártélyházban

A Kvártélyház Nyár keretében pénteken este új premier várja a színházszerető közönséget: a belvárosi barokk udvarban Huszka Jenő Lili bárónő című operettjét láthatják fél kilenctől.

Arany Horváth Zsuzsa

A főbb szerepekben Foki Veronika, Bot Gábor, Ticz András és Hertelendy Attila Fotó: Pezzetta umberto

Az operettszínpadokon legtöbbet játszott zenés játékban, melyet Tompagábor Kornél rendezésében mutatnak be, a címszerepben Foki Veronika lép a közönség elé. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházból Budapestre került művész eredeti felfogásban, profi eszközökkel építi fel az ifjú báróhölgy figuráját, akibe az elszegényedett nemes, de jó tollú Illésházy László beleszeret, miközben Lili frissen gazdagságot és vele nemességet szerzett apjának adja el kényszerűségből a kastélyát. A történet szerint többszörös szerelmi intrika és bonyodalom után végül a szerelmesek sorsa jóra fordul.

A főbb szerepekben Foki Veronika, Bot Gábor, Ticz András és
Hertelendy Attila Fotó: Pezzetta Umberto

Ahogy megszokhattuk, Tompagábor Kornél ezúttal is izgalmas ötletekkel gazdagította a zenei és történetszövési élményt. Az előadás, szintén a kvártélyházi stáb igényességének köszönhetően élő zenekari részvétel mellett élvezhető, a zenei vezető Máriás Zsolt gondoskodott erről.

– Foki Veronika nem konvencionális primadonna alakot formál – jelezte a rendező, aki egyben a Kvártélyház Kft. igazgatója, hozzátéve, nagy öröm, hogy a színművésznő a Szomorú vasárnap és a Játék a kastélyban című darabokban vállalt szerepei után ezen a nyáron ismét csatlakozott az egerszegi nyári színház társulatához.

 

A partnerei között találjuk Bot Gábort, Debrei Zsuzsannát, Ticz Andrást, Hertelendy Attilát, Szakály Aurélt. A fővárosi József Attila Színház tagja, Korponay Zsófi és a „hazai nevelésű” Kovács Virág alakítására is felhívta a figyelmet a darab színre állítója. Kis szerepben láthatjuk a megyei kórház orvos-igazgatóját, dr. Kecskés Gábort is. A koreográfiát Stefán Gábor készítette. A fél kilenckor kezdődő pénteki esti premier különlegessége, hogy részt vesz rajta Huszka Jenő unokája, Huszka Zsuzsanna. Az operettet szombaton is és augusztus közepéig játssza a Kvártélyház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában