A napokban jelent meg

2019.06.13. 07:00

Noé bárkája három műfajban: kötet a Magyar Napló Kiadónál

Három műfaj randevúzik a Noé bárkája című kötetben, ami a napokban jelent meg a Magyar Napló Kiadónál.

Magyar Hajnalka

A kiadvány borítója Fotó: MH/Zalai Hírlap

Az ihlető forrást Németh János Kossuth-díjas keramikusművész állatfigurái adták, ezekhez írt verseket Péntek Imre József Attila-díjas költő, s beszállt a körbe Kelemen Gyula zeneszerző, aki a 36 versből 20-nak dallamot is adott.

A kiadvány borítója Fotó: MH/Zalai Hírlap

A kézbe illő kis kötetben Németh János, a Nemzet Művésze legismertebb állatalakjai szerepelnek, a kakas, a kecske, a pávián stb., a róluk szóló vidám gyerekversek pedig történeteket kerítenek köréjük. Noé bárkájának lakói mellé, követve a keramikus repertoárját, olyan meselények is felcsatlakoznak, mint a sellő, a kentaur vagy a sárkány. A friss kötethez CD-melléklet társul a húsz megzenésített verssel, az Énekmondó együttes (Farkas Gábor, Kaszás Bernadett, Kelemen Béla, Kelemen Gyula és Major Erzsébet) előadásában.

Az alkotók, Németh János, Péntek Imre és Kelemen Gyula a 90. Ünnepi Könyvhét rendezvényei keretében dedikálják a kötetet június 15-én, szombaton 11 órától Budapesten, a Duna-korzón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában