Újrahasznosított tárgyak

2019.05.17. 10:00

A túlfogyasztásra hívja fel az emberek figyelmét a lenti tárlat

Riszájkl címmel nyílt meg szerdán este a művelődési központban a Zalaszombatfán élő iparművész, Árvay László kiállítása.

Korosa Titanilla

Árvay László a körbe fordítható, zenélő alkotással Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

Az alkotó elmondta, hogy a tárlat témája az újrahasznosítás, illetve, hogy felhívja a figyelmet ennek jelentőségére. A kiállításon látható munkák alapanyaga jórészt elbontott fa- és fémhulladék, melyekbe – némi kezelés után – új életet lehelt a művész. Az állatokat formázó szobrok emellett humorosak is.

– Túl sokat szemetelünk, túl sokat vásárolunk, talán ezt vissza kellene fogni. El kellene indulni abba az irányba, hogy minél több újrahasznosítható anyagot használjunk és ne növeljük a szemét mennyiségét – mondta el a kiállítás szellemiségéről Árvay László, aki saját környezetében is a szelíd gazdálkodás, kertészkedés képviselője.

Árvay László a körbe fordítható, zenélő alkotással Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

A tárlatot Horváth László polgármester nyitotta meg, majd Lelkes András, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa méltatta az alkotásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában