kiállítás

2019.04.16. 08:00

Képes levelezőlapokon elevenedik meg a húsvéti ünnepkör Zalalövőn

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó tárlattal folytatódott a képzőművészeti kiállítások sora a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban. Szombattól a hegyfalui Képeslap Múzeum Baráti Kör anyaga látható az intézményben.

Gyuricza Ferenc

Juhász Árpád, valamint a művelődési ház munkatársa, Berkesné Jánoki Terézia a kiállításmegnyitón Fotó: Gyuricza Ferenc

Az április 30-ig megtekinthető kiállítás a Húsvéti ünnepkör címet kapta, s ennek megfelelően zömében olyan képeslapokat tár a látogatók elé, amelyek vagy a szakrális vonatkozásait – Jézus szenvedéstörténetét – mutatják be, vagy a közelgő ünnepekhez kapcsolódó szimbólumokat tartalmaznak.

Juhász Árpád, valamint a művelődési ház munkatársa, Berkesné Jánoki Terézia a kiállításmegnyitón Fotó: Gyuricza Ferenc

A kiállítás kapcsán Juhász Árpád elnök részletesen bemutatta a Képeslap Múzeumot. Mint mondta: 2001-ben saját magángyűjteménye közkinccsé tételére hozta létre az intézményt. Egyik célja, hogy az ország legnagyobb képeslapgyűjteménye legyen, ebben a hazai gyűjtőtársadalom is segít. Emellett arra is törekszenek, hogy a hivatalosan kiadott képeslapok mindegyike fellelhető legyen náluk, ami rendkívüli gyűjtőmunkát igényel. Látogatóik zöme Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyéből kerül ki, s időszakos kiállításaikat is főként a nyugat-dunántúli régió településein tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában