zenei időutazásra invitálták közönségüket

2019.04.18. 17:30

Arany minősítésben részesült a Nagykanizsai Fúvószenekar

Minősítő hangversenyére várta a nagyérdeműt vasárnap a Medgyaszay Házba a Nagykanizsai Fúvószenekar.

Szabó Zsófia

A Nagykanizsai Fúvószenekar Tatár Csaba karnagy vezetésével remek koncertet adott Fotó: Gergely Szilárd

Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsai fúvósok naptára ugyan fellépésekkel, koncertekkel zsúfolásig tele hosszú évek óta, ám a hétvégi hangverseny némileg új próbatétel volt a csapat számára.

Tatár Csaba karnagy elmondta: a 2011-ben a korábbi ifjúsági, valamint az olajbányász fúvószenekarból egyesült Nagykanizsai Fúvószenekar korábban még nem szerzett minősítést a Magyar Fúvós Szövetség által. Versenyeken, a szövetség ­berkein belül már szerepeltek, ám helyi közönség előtt, hasonló felállásban, minősítésért még nem muzsikáltak. Ezúttal a felsőfokú, C minősítés volt a tét, amit végül nagy sikerrel megszerzett a csapat. Koncertfúvós és szórakoztató kategóriában is arany minősítéssel jutalmazták a fúvósokat.

A Nagykanizsai Fúvószenekar Tatár Csaba karnagy vezetésével remek koncertet adott Fotó: Gergely Szilárd

– Mindez az amatőr zene­karok által elérhető maximális, legjobb minősítésnek tekinthető – mondta Tatár Csaba. – A koncert első felében a koncert fúvós kategóriáért minősültünk, a másik részében pedig a könnyűzeneiért. Ezek miatt, továbbá az előírt műveknek megfelelően különböző műfajokkal, nehézségű művekkel készültünk. Előírás volt az is, hogy magyar nyelvű művek szerepeljenek a koncerten. Erős műsort adtunk elő: klasszikus, modern, film, sanzon, operett, blues, musical, latin és pop műfajban. Tulajdonképpen Wagnertől Lehár Ferencig zenei időutazásra is vittük a közönséget – összegezte a karnagy.

Kiemelte: a koncert után sem pihennek. A hónap végén a horvát Rijekában nemzetközi versenyen is megmutatják tudásukat a kanizsai fúvósok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában