Zenekarok a család mellett

2019.03.18. 07:00

Jótékonysági programot szerveztek egy ikerpárért Egerszegen

A reméltnél szerényebb érdeklődés mutatkozott azon jótékonysági rendezvény iránt, amelyet pénteken este tartottak egy koraszülött ikerpár családjának támogatására. A nagykanizsai Perkó család megsegítésére amatőr zenekarok adtak koncertet az Atlantis Music Clubban.

Gyuricza Ferenc

A kőszegi The Grudge tagjai a színpadon Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A koncert szervezője Stieber Gábor, a rockabilly zenét játszó Iron Cats vezetője volt. Mint mondta, amikor tudomást szerzett a most tízéves Perkó testvérek állapotáról és a család nehézségeiről, azonnal érezte, hogy segítenie kell.

– Legalább 15 amatőr zene­kart kerestem meg a legkülönbözőbb műfajokban, kö­zülük a barcsi Detonic és a kőszegi The Grudge azonnal az ügy mellé állt – mondta. – Azt terveztük, hogy az Iron Catsszel együtt így hárman adunk koncertet, de aztán szintén egészségügyi okok miatt a mi fellépésünket vissza kellett mondani. Az említett két zenekar mellett az Atlantis Music Club, a keszthelyi Black Flame motoros gang, valamint a mi rockabilly klubunk, a Cruisers Hungary is csatlakozott a támogatókhoz.

A kőszegi The Grudge tagjai a színpadon Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Az ötletgazda hozzátette: a Perkó ikrek koraszülöttként érkeztek a világra. Adrián születésekor agyvérzést kapott, s epilepszia is kialakult nála, azóta is folyamatos kezelésre és gyógytornára szorul. Járni csak segítséggel képes, és a beszédkészsége sem alakult ki jól. Dávid látássérült, amit műtéttel sem lehetett helyrehozni. Egyik szemére egyáltalán nem lát, a másik sem teljes értékű. A család az elmúlt tíz év alatt Zalaegerszegtől kezdve Pécsen és Budapesten át Debrecenig több kórházat járt meg a gyerekekkel, most is keresik a fiúk gyógykezelésének lehetőségét. Ebben az egyik legnagyobb nehézséget az utazás jelenti, a család ugyanis kinőtte a régóta meglévő személyautóját, amely nemcsak Adrián kerekesszékének szállítására alkalmatlan, de a biztonsági eszközök miatt maga a fiú is nehezen fér el a hátsó ülésen. A koncerttel egy nagyobb méretű autó vásárlásának költségeihez kívántak hozzájárulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában