A legendás felnőtt amatőr színjátszó együttes újjáéledése

2019.02.27. 12:00

Reflex Színpad-premier pénteken Zalaegerszegen

Nemrég készítettünk interjút dr. Merő Béla rendezővel, a Reflex Színpad vezetőjével, aki tavaly megírta az együttes történetét.

Arany Horváth Zsuzsa

Pillanatkép a kedd délutáni próbáról (József Attila: Szabad ötletek jegyzéke) Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A Pannon Írók Társasága kiadásában a Pannon Tükör folyóirat könyvsorozatában megjelent Volt egyszer egy… Reflex Színpad című kötet új lendületet adott a hajdani csapatnak, így március 1-jén, pénteken este hét órakor a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban új bemutatót láthatunk majd tőlük.

Az est első részében – melyet Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere nyit meg, – szólóprodukciókat láthat a közönség, majd az egykori előadások prózai és zenés részletei elevenednek meg. A második részben József Attila Szabad ötletek jegyzéke című prózai szövegének átirata kerül terítékre, amely új produkció a Reflex Színpad életében. Rendezője dr. Merő Béla, a színházesztétika doktora, s a vállalkozásban tizenketten vesznek részt.

Pillanatkép a kedd délutáni próbáról (József Attila: Szabad ötletek jegyzéke) Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A minden bizonnyal rendhagyó kulturális estet a színházi bemutatón és az egészséges nosztalgián kívül egy kiállítás is kíséri. A VMK fogadóterében a maga korában (1970-ben alapították, a nyolcvanas évek végén szűnt meg) számos újító szcenikai megoldásáról, merész formanyelvéről, eredeti darabválasztásáról híres, és az ezzel járó, olykor-olykor még kultúrpolitikai nehézségekkel is megküzdő együttes történetének dokumentumait állítják ki. Egyebek között színlapokat, szövegkönyveket, utazásokról, előadásokról, „edzőtáborokról” készült fotókat láthat majd a nem felejtő, lelkes közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában