Kockáztatni tudni kell

2019.01.29. 08:00

Tudás és szerencse – Megyei történelmi versenyt rendeztek Zalalövőn

A tantárgyi tudás mellett a bátorság és a szerencse is szerepet játszott a Salla Művelődési Központ által szervezett megyei történelmi verseny végeredményének kialakulásában. A többfordulós sorozat döntőjét hétfőn délután bonyolították le.

Gyuricza Ferenc

A hétfői döntő tizenegy résztvevője. Tudni kellett kockáztatni is

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az intézmény évek óta megrendezi versenyét, melynek első három fordulója levelezős, s a legjobbakra döntő vár Zalalövőn. Dr. Molnárné Skri­ba Judit szervező, a Salla könyvtárosa elmondta: a téma mindig egyezik a megyei tanulmányi versenyével, így felkészülési lehetőséget is biztosítanak a tanulóknak. A téma ezúttal az ókori Róma és a középkor történelme, a magyar őstörténet és az Árpád-ház históriája volt. A témaköröket 5–6. osztályban tanulják a diá­kok, így zömében 7. évfolyamosok versenyeztek, de volt köztük néhány hatodikos is.

A hétfői döntő tizenegy résztvevője. Tudni kellett kockáztatni is
Fotó: Gyuricza Ferenc

– A megye 16 általános iskolájából több mint ötven diák jelentkezett – mondta dr. Molnárné Skriba Judit. – A levelezős fordulók során legjobban teljesítő 12 tanulót hívtuk be a döntőbe, sajnos egyikük lebetegedett, így azon végül 11-en vettek részt. A döntő két fordulóból állt, volt egy írásbeli rész, valamint egy rendhagyó történelmi társasjáték, ahol a tantárgyi tudás mellett szerepe volt a szerencsének, s annak is, hogy mennyire mertek a gyerekek kockáztatni.

A döntőben a legjobb eredményt Lucz Réka, az alsópáhoki Szántó Imre Általános Iskola tanulója érte el, második helyen a zalalövői Péter Bertalan végzett, míg harmadik a szintén alsópáhoki Farkas Máté lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában