Helyi kultúra

2019.01.04. 07:00

Monok Balázs kapta az első Ex Umbra díjat

Monok Balázs képzőművész-tanár kapta meg elsőként az Ex Umbra díjat, amit a ZAZEE Kulturális Egyesület alapított nemrégiben.

Magyar Hajnalka

Monok Balázs érdemei immár a fényre kerültek Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A jelképes elismerést a kul­túra területén önzetlenül, magas színvonalon tevékenykedő, pél­daértékű eredményeket elért, ám munkáját általában szerényen, sokszor a széles közönség bevonása nélkül végző személyek kaphatják. A díjat az egyesület tagjai rövid ceremónia keretében adták át Monok Balázsnak.

Monok Balázs érdemei immár a fényre kerültek Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Az indoklás szerint a kitüntetett nem aktív tagja a megyeszékhelyi egyesületnek, ám annak munkáját sokszínűen segíti. Példa erre a tavaly novemberben lezajlott képzőművészeti licit szervezésében nyújtott teljesítménye is.

A díj elnevezése amúgy egy latin kifejezésre utal. Az umbra egyfelől barna földfestéket jelöl, de egyben árnyékot is jelent. Az ex (volt) előtaggal együtt pedig azt hangsúlyozza, hogy a kitüntetett érdemei immár fényre kerültek a félhomályból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában