Ne csak digitálisan!

2018.12.17. 08:00

Helytörténeti tárlat nyílt a muravidéki Alsólakoson

Az iskolás évek, a menyegző és a katonaságnál eltöltött esztendők – ez volt a három legjellemzőbb időszak, amikor eleinkről fényképek készültek. Többek között erről beszélt Kepéné dr. Bihar Mária etnográfus a muravidéki településen vasárnap délután megnyitott helytörténeti tárlaton.

Gyuricza Ferenc

Kepéné dr. Bihar Mária és dr. Lendvai Kepe Zoltán etnográfusok a tárlat egy részénél

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Alsólakoson korabeli, főként a XX. század első feléből származó fotók segítségével mutatták be a település múltját. A tárlat anyagát helyi családok adták össze, a kiállítás berendezéséhez a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, valamint a Galéria és Múzeum nyújtott szakmai segítséget.

Kepéné dr. Bihar Mária és dr. Lendvai Kepe Zoltán etnográfusok a tárlat egy részénél
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A tárlat megnyitóján Kepéné dr. Bihar Mária nemcsak az összegyűlt képeket méltatta – kitérve arra is, hogy a helyiek szándéka szerint az összegyűlt anyagból fotóalbum is készül –, de annak veszélyére is felhívta a figyelmet, hogy bár a digitális korszakban több fénykép készül, ám kétséges ezek megmaradása az utókor számára. Mint mondotta, érezze át mindenki ennek felelősségét, lehetőség szerint készíttessenek papírképeket is, s azok hátuljára jegyezzék fel a fotózás időpontját, témáját és jelöljék meg a rajta szereplőket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában