Továbbörökített hagyományok

2018.11.15. 07:00

Második alkalommal találkoztak a dalkörök és énekkarok Nagykanizsán

Környékbeli dalkörök és énekkarok részvételével második alkalommal rendeztek szerdán kórustalálkozót a VOKE Kodály művelődési házban.

Benedek Bálint

A Kodály Zoltán énekkart Püspökiné Jámbor Zsuzsa vezényelte Fotó: Benedek Bálint

Az eseményen a vendéglátó Kodály Zoltán énekkar mellett fellépő kilenc kulturális csoport csaknem megtöltötte az intézmény nagytermét. A jelenlévőket Kámánné Szép Terézia, a művelődési ház igazgatója köszöntötte. Kiemelte: a ház falai között mindig nívós rendezvényeket tartanak, melyek feltöltik kulturális élményekkel a betérőket. Rámutatott: minden nemzetnek kötelessége továbbörökíteni a hagyományait, a mostani alkalommal a magyar kultúra ápolása a legfőbb cél.

A Kodály Zoltán énekkart Püspökiné Jámbor Zsuzsa vezényelte Fotó: Benedek Bálint

A Kodály énekkar két évtizede ezt az utat követi. Eddigi karnagyuk, Tánczos Laura családi okok miatt nem vállalta a karvezetést, ám a csoport nem maradt egyedül, Püspökiné Jámbor Zsuzsa csatlakozott a társasághoz. A magyar népdalok alkotta repertoárjukkal eddig szép sikereket értek el, ám az új vezető néhány európai ország zenéjéből is szemezgetett a találkozóra.

Hozzájuk hasonlóan a Honvéd Kaszinó énekkara is friss műsorral készült. Halmos Ildikó karnagytól megtudtuk: a 15 fős összetartó csapat rimóci népdalcsokrot adott elő, a dalokat néhány hete kezdték gyakorolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában