Programsorozat

2018.10.11. 10:00

Helyi fafaragók tárlata Zalalövőn a Salla Galériában

Három helyi alkotó műveinek bemutatásával folytatódott az idén tavasszal nagy sikerrel útjára indított Salla Galéria programsorozata. A „Mikor a véső lelket ad a fának” című tárlaton Köbli Ferenc, Szabó Gyula és Horváth Dániel fafaragásai e hét péntekig tekinthetők meg a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban.

Gyuricza Ferenc

Lukács Andrea igazgató és a három alkotó, Horváth Dániel, Szabó Gyula és Köbli Ferenc a megnyitón Fotók: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A közművelődési intézmény által megszervezett Salla Galéria rendezvénysorozatának legfőbb célja, hogy azokra a helyi és környékbeli alkotókra is ráirányítsa a figyelmet, akik értékes vagy éppen különleges művészeti tevékenységet végeznek, ám eddig a nagyközönség előtt kevésbé voltak ismertek.

A sorozat keretében a tavasz folyamán az amatőr fotós Nagy József lépett képeivel a közönség elé, továbbá gobelin- és selyemkészítők is bemutatták munkáikat az érdeklődőknek. Most pedig zalalövői fafaragók kerültek sorra.

Lukács Andrea igazgató és a három alkotó, Horváth Dániel, Szabó Gyula és Köbli Ferenc a megnyitón Fotók: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap
Horváth Dániel egyik munkája a kiállításról

Ezzel a hagyományos kézműves tevékenységgel ugyancsak többen foglalkoznak hobbiszinten a kisvárosban, és közülük Köbli Ferenc, Szabó Gyula és Horváth Dániel munkáit a közelmúltban megrendezett XV. Zalai Murcifesztivál kapcsán ismerhette meg a közönség.

A „Mikor a véső lelket ad a fának” címet kapott tárlaton egyébként többségében tárgy­alkotó művészethez, rusztikus, népi fafaragó tevékenységhez kapcsolódó alkotások láthatók. Például fakanalakat, képkereteket, trófeaalátéteket, egyéb használati eszközöket, órákat láthatunk, de néhány önálló faragott képpel, illetve faszoborral, kisplasztikával is jelentkeztek az alkotók.

A kiállítást Lukács Andrea, a tárlatnak helyet adó Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója nyitotta meg, aki nemcsak az alkotókat mutatta be az érdeklődőknek, de a fafaragásról, mint művészeti ágról, s annak kialakulásáról is beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában