A magyarok körében is népszerű

2018.09.05. 09:05

Már 14 ezren látták a lendvai Chagall-kiállítást

A muravidéki kisváros váráról szó szerint elmondható, hogy a pincétől a padlásig érdekesnél érdekesebb látnivalókkal várja a vendégeit – a kiállítások mellett kisfilmmel népszerűsítve a várost.

Fincza Zsuzsa

"Sem itt, sem ott" - fotókiállítás az ódon pincében

Az ódon pince már magában attrakció, az évszázadok koptatta boltozatos téglafalak kiemelik Arven Sakti Kralj Szomi „Sem itt, sem ott” című fotókiállítását – és fordítva. A padlásgalérián, a gerendázatra fektetett padlóúton vonulva még megtekinthetők a 2017-es lendvai 45. Nemzetközi művésztelep bronzalkotásai – az idei tábor alkotói már készítik az új kiállítás anyagát. A két szint között többek között történeti állandó kiállítások: A lendvai évszázadok, a Vár a vártán, a Lendva-vidéki kőolajbányászat dicső múltját felelevenítő Nafta 75 című bemutató, a Zala György-emlékszoba, a néprajzi kiállítás, a színpompás lepkegyűjtemény ad okot a hosszas nézelődésre, de a folyosó sem kihasználatlan – itt kapott helyet Lendva-vidék kőmaradványainak és szakrális tárgyainak a kiállítása.

A magyarok körében is népszerű a Chagall kiállítás, a látogatók több mint fele honfitársaink közül került ki

 

„Sem itt, sem ott” – fotókiállítás az ódon pincében
A lendvai művésztelep bronzalkotásai a padlásgalérián

A vár vezetése fentieken túl is minden évben gondoskodik valami „prémium különlegességről”: a többek között Rembrandt, Joan Miró és Salvador Dalí kiállítások sikerén felbuzdulva az idén Marc Chagall műveit helyezték fókuszba. Mint Dubravko Baumgartner igazgató büszkén újságolta, eddig 14 ezren látogatták az ortodox zsidó fehérorosz-francia művész 135 művéből rendezett tárlatot. A Teremtés és Biblia címmel elsősorban az Ószövetség ihlette litográfiákból összeállított kiállítás még október 31-ig megcsodálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában