Másfél évtizedesek

2018.08.31. 14:00

Önálló estre készül a Salla Néptáncegyüttes Zalalövőn

Jövőre ünnepli fennállása 15 éves jubileumát a Salla Néptáncegyüttes. Az évforduló kapcsán önálló estet szerveznek, amelynek előkészületei már most megkezdődtek.

Gyuricza Ferenc

munA Salla Néptáncegyüttes egy közelmúltbéli fellépésén Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Lukács Andrea, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója tájékoztatta lapunkat annak kapcsán, hogy az intézmény két külön jogcímen is sikeresen pályázott a Csoóri Sándor Alaphoz. Az egyik pályázat az említett jubileumhoz kötődött, a műsor összeállítását segítő koreográfus, valamint az önálló esten közreműködő zenekar tiszteletdíját, illetve az egyéb felmerülő költségeket fedeznék az elnyert 673 ezer forintos támogatásból. A néptáncegyüttes emellett azt tervezi, hogy egy szlovéniai tánccsoporttal is felveszi a kapcsolatot, így még az önálló estjük előtt tanulmányúton vesznek részt a szomszédos országban.

Lukács Andrea hozzátette: a másik sikeres pályázat is programok megrendezését teszi lehetővé, Salla táncház név alatt – értelemszerűen a helyi táncegyüttes közreműködésével – az őszi-téli szezon alatt két hagyományőrző rendezvényt is tartanak az intézményben.

A Salla Néptáncegyüttest 2004 őszén alapították, s az első bemutatkozásuk ugyanazon év karácsonyán volt. Koreográfusuk és művészeti vezetőjük Kiss István György volt. Az elmúlt közel másfél évtized alatt táncoltak Szlovéniában, Ausztriában és Romániában, illetve rendszeres résztvevői a helyi és környékbeli kulturális rendezvényeknek. Munkájukat a város képviselő-testülete 2009-ben Zalalövőért díjjal ismerte el, és a Zalacséb Kultúrájáért díjat is átvehették már.

munA Salla Néptáncegyüttes egy közelmúltbéli fellépésén Fotó: Gyuricza Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában