Múltidézés

2018.04.18. 07:19

Úttörőházi jubileum Nagykanizsán

Pénteken délelőtt a Fabik Károly Úttörőház megalakulásának 50. évfordulóján múltidézésre várják az intézmény régi vezetőit, dolgozóit és egykori ifjú szakköröseit.

Pásztor András

Mint azt Büki Pálné, az úttörőház korábbi igazgatója, a szervezőbizottság vezetője elmondta: a jubileumi rendezvény pénteken 10 órakor egy rendhagyó kiállítással veszi kezdetét a Honvéd Kaszinóban, ahol úttörőházi emlékekből nyílik tárlat.

Ezt követően emlékülést tartanak, melynek keretében köszöntőt mond az intézmény első igazgatója, a ma már Budapesten élő Molnár József is.

Az emlékülést követően pedig a volt úttörőház – ma már az egyetemi kampusz épülete – bejárására is sort kerítenek a szervezők.

– Kevesen tudják, de az épületet eredetileg is úttörőháznak tervezték, így számos olyan funkcióval rendelkezett, ami a fiatalság érdekeit szolgálta – mesélte Büki Pálné, aki felidézte: az intézmény falai közt számos szakköri tevékenység zajlott, többek között a Szabó Péter által vezetett néptánc, a Pék Pál által irányított irodalmi színpad, és a dr. Horváth György által szervezett vívószakkör, amiből később az országos Fabik Károly Vívókupa nőtte ki magát.

Sokan emlékezhetnek ugyanakkor a Bodnár Béla vezette gokart szakkörre is, ami akkoriban országos attrakciónak, kuriózumnak számított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában