Verseny

2018.04.17. 08:20

Rédicsen és Gutorföldén is szavaltak a diákok

A múlt héten megünnepelt költészet napjához kapcsolódóan hétfőn a tófeji általános iskola gutorföldi tagintézményében, valamint Rédicsen a Móra Ferenc iskolában is szavalóversenyt rendeztek.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Rédicsre a környékbeli általános és középiskolás diákokat várták a hagyományos Utassy-versünnepre, melynek kezdete előtt megkoszorúzták Utassy József sírját.

Idén 44 szavaló adta elő a költő egy-egy művét. Az eredményhirdetés előtt a költő özvegye, Horváth Erzsébet látta el jó tanácsokkal a versmondókat.

Fotó: A szerző

Horváth Erzsébet arról beszélt, hogy a szavalók több lépcsőt is előreléptek a tavalyi felkészültségükhöz képest, és szép szavalatok hangzottak el. Dányi József, a zsűri elnöke pedig örömét fejezte ki, hogy a fiúk is szép számban neveznek az idei versmondó versenyre.

A zsűri több kategóriában kiosztott helyezéseket és dicsérő okleveleket. Az 1-2. évfolyamon Pusztai Eszter, a lenti Arany-iskola tanulója lett a legjobb, a 3-4. évfolyamosok között Kovács Ilka, az 5-6. osztályosok között Peszleg Viola végzett az első helyen, mindketten a lenti Vörösmarty-iskolából, a 7-8. évfolyamon rédicsi Tüske Hanna, a középiskolás kategóriában pedig Kovács Benedek lett a legjobb a lenti Gönczigimnáziumból.

Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Gutorföldén alsó tagozatos diákoknak rendeztek szavalóversenyt, melyen a pákai, baki, tófeji, valamint a házigazda gutorföldi intézményből összesen 45-en neveztek. A kisebbeknek egy verset kellett előadniuk, a 3-4. osztályosok pedig egy választott és a kötelező költeménnyel léptek a zsűri elé. Utóbbi Bence Lajos Folt című verse volt. A muravidéki irodalmár a zsűrielnöki tisztséget is betöltötte a versenyen.

Fotó: A szerző

Értékelésében Bence Lajos elmondta: jól megtanulták és szépen elmondták a verseket a gyerekek, majd felhívta a figyelmüket, hogy tegyenek az előadás mögé élményeket. Az 1. évfolyamon Csordás Bence, a 2. osztályosok között Csordás Mihály, a 3. osztályosoknál Bogdán Rikárdó lett az első a helyi iskolából, a 4. évfolyamon pedig a baki Gerencsér Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában