Kultúra

2018.04.10. 07:00

Művészetek találkoznak Gyenesdiáson

Versek és szobrok, slam poetry, irodalmi folyóirat bemutatkozása, kreatív írás – több program is várja az érdeklődőket a Költészet hete rendezvénysorozatban Gyenesdiáson.

Keszey Ágnes

Németh Dezső szilvágyi képzőművész (jobbra) és művei ihletésére verseket író lenti költő, Soós József (balra) a rendezvénysorozat szervezője, Nagy Antal Róbert társaságában Fotó: A szerző

A helyi általános iskola pedagógusa, Nagy Antal Róbert szervezésében valósul meg a programsorozat, melynek gyökerei az elmúlt években az oktatási intézményben megrendezett irodalmi eseményekhez nyúlnak vissza. Ezek célja azvolt, hogy a gyerekekhez közelebb vigyék a költészetet. Idén a felnőtt érdeklődőket is várják a programokra, melyeknek a Községháza ad otthont. Hétfőn este, a kulturális eseménysorozat nyitánya a Múzsák randevúja című est volt, melyen zenei és művészeti élmény is várta a közönséget.

Németh Dezső szilvágyi képzőművész (jobbra) és művei ihletésére verseket író lenti költő, Soós József (balra) a rendezvénysorozat szervezője, Nagy Antal Róbert társaságában Fotó: A szerző

– Ez művészeti ágak egymásra találásáról szól. Németh Dezső szilvágyi iparművész alkotásai láthatóak a kiállításon, ezek mellett pedig ott vannak Soós József ezekhez a művekhez írt versei. Melléjük csatlakozik egy másik művészeti ág: a zene: gitárosok és egy hegedűművész is fellép – mondta el Nagy Antal Róbert, aki nem csak szervezi az eseményt, hanem ír is. A következő programon, szerdán első verseskötetét mutatja be, majd másnap egykori tanítványa kap főszerepet.

- Darázsi Fruzsina a slam poetry nevű irodalmi műfajban sikeres: őt és két barátnőjét meghívtuk, nekik telt házas fellépései vannak Zalaegerszegen. Pénteken a Hetedik című online folyóirat mutatkozik be, melyet Ferenczfi János és szerkesztőtársai mutatnak be. Ők a hetedik osztályosoknak irodalmi foglalkozásokat fognak tartani az iskolában, majd az esti órákban a Gyenesdiási Antológia szerzőivel beszélgetnek – sorolta a programokat a szervező. A kulturális rendezvénysorozat jövő pénteken zárul majd: Vörös István költő, egyetemi tanszékvezető, a kreatív írás program oktatója az iskolásoknak tart majd foglalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában