Sorozat

2018.04.25. 07:00

Egynyári kalandok a fővárosban és Hévízen

Május 26-án a harmadik évaddal folytatódik az MTVA és a Megafilm Service közös sorozata, az Egynyári kaland a Duna televízióban.

Varga Lívia

A sorozat szereplői s a vendéglátók a hévízi sajtótájékoztatón. Vida Péter, Borsányi Dániel, Piti Emőke, Szerednyey Béla, Rubóczki Márkó, Könnyid László, Papp Gábor és Király Dániel Fotó: Péter Árpád

A stáb tavaly nyáron – kiemelt helyszínként – négy napot forgatott Hévízen, ahová tegnap egy sajtótájékoztató alkalmából tértek vissza. Papp Gábor polgármester elmondta: örömmel adtak helyet a forgatásnak, hisz fontos cél, hogy a fiatalok számára is vonzóbbá tegyék a várost, s erre az Egynyári kaland és a benne megjelenő hévízi helyszínek kifejezetten alkalmasak. A forgatás pedig a helybelieknek s a vendégeknek is plusz látványosságot kínált.

Könnyid László, a sorozat egyik helyszínéül választott hévízi Hotel Európa Fit vezérigazgatója kiemelte: bár augusztus végén több mint 400 vendéggel, telt házzal üzemelt a szálloda, a profi előkészítésnek köszönhetően problémamentes volt a forgatás, s ez lett a hotel történetének „egyik legnagyobb kalandja”.

A sorozat szereplői s a vendéglátók a hévízi sajtótájékoztatón. Vida Péter, Borsányi Dániel, Piti Emőke, Szerednyey Béla, Rubóczki Márkó, Könnyid László, Papp Gábor és Király Dániel Fotó: Péter Árpád

Zomborácz Virág, az ifjúsági sorozat vezető forgatókönyvírója és vezető rendezője elárulta: immár harmadik éve, hogy az Egynyári kaland tölti ki mindennapjait, hiszen a nyári forgatást követően három hónap alatt készülnek el az utómunkával (zene, vágás, trükkök), s közben már írja a következő évadot. A sorozatot Akar Péterrel ketten rendezik fele-fele arányban, s a harmadik évad írócsapata Szabó Borbálával és Bárány Mártonnal bővült. A két producer Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

A harmadik évad egy újabb nyár alatt játszódik, azonban az események fő helyszíne nem a Balaton, hanem Hévíz mellett Budapest lesz. A cselekmény ezúttal is a szerelem, a barátság, a szórakozás és a nyári munka körül szövődik, s fontos eleme a humor. Az újabb hat epizódból álló, három nagyjátékfilm hosszúságú évad május 26-tól szombatonként 19.30-tól látható a Duna Televízión.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!