„Kossuth katonái”

2018.03.07. 08:00

Zalai általános iskolások hagyományos megmérettetése 1848 évfordulóján

Történelmi ismereteikről adnak számot a zalai általános iskolai tanulók az Apáczai Csere János Művelődési Központ évről évre egyre népszerűbb „Kossuth katonája leszek...” vetélkedője keretében.

Arany Horváth Zsuzsa

Ez évben egy nyertes pályázat is támogatja a március 12-én, hétfőn délután kettő órakor kezdődő történelmi, honismereti vetélkedőt. Az intézmény ugyanis a COOL-TÚRA elnevezésű pályázat részeként rendezheti meg a seregszemlét az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára.

A jelentkező csapatok – előzetes hírek szerint már több mint húsz nevező készül a versenyre – a XIX. század közepének történelméhez, kultúrtörténetéhez, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kapcsolódó feladatokban mérik össze tudásukat.

A vetélkedő szervezőinek célja, hogy a diákok ne csak a történelemkönyvben leírtakat ismerjék meg, hanem a kor mindennapi életére is kiterjedő kép alakuljon ki bennük.

A verseny játékos, szórakoztató, a képzeletet is megmozgató feladatokból áll, ismeretterjesztő jellegű és alapvetően az általános iskolában szerzett tudásra épít. A feladatokat korszerű szakirodalom alapján állították össze, a bíráló zsűriben pedig zalai történészek, közművelődési szakemberek foglalnak helyet.

A nyilvános történelmi vetélkedőre háromfős felső tagozatos csapatok (5.-8. osztály) jelentkezését várták az Apáczai Művelődési Központ munkatársai. A megmérettetésben részt vevők értékes jutalmakra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában