Nyugdíjas Ki-Mit-Tud

2018.03.05. 11:00

Kanizsai elődöntő – Színpadra álltak a nyugdíjasok

Bordalok, nóták és opera részletek. A VOKE Kodály művelődési házban szombaton a VIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud elődöntőjét tartották.

Benedek Bálint

A nagykanizsai Tungsram nyugdíjas klub tagjainak fellépése megadta a kellő hangulatot

Fotó: Gergely Szilárd

A nyugdíjas csoportok, szóló énekesek és versmondók seregszemléjének a szervezését már a kezdetektől egy fővárosi utazási iroda bonyolítja. A kanizsai elődöntőt pedig évek óta Kámánné Szép Terézia intézményvezető segítségével a művelődési központban rendezik meg.

- Tíz évvel ezelőtt néhány, jórészt időseket tömörítő csoport azzal keresett meg bennünket, hogy szívesen szerepelnének különféle szállodákban – mesélt a kezdetekről Vadaszán Aurélia szervező.

- Ekkor döntöttünk úgy, hogy a klubokat országos seregszemlére hívjuk, mellyel a kapcsolattartást is erősíthetjük, sőt a találkozások alkalmával mindig új barátságok születtek.

A szervező kiemelte: a kanizsai egy, a 26 országos elődöntőből, melyen egyelőre kizárólag a színpadi megjelenést, az összhangot valamint a határozott fellépést vizsgálta a szakértőkből álló zsűri.

- A dél-zalai régió elődöntőjére 24 különféle kategóriában induló nyugdíjaskorú nevezett, ami azt mutatja, hogy jó úton járunk – tette hozzá Vadaszán Aurélia. – A jelentkezőket ismerve többen is továbbléphetnek az április elejétől a végig tartó többfordulós középdöntőbe, onnan csak a legjobbak kaphatnak meghívást a május 25. és 27. közötti keszthelyi döntőre.

A művelődési házban számos helyi és környékbeli csoport is színpadra lépett. A kanizsai Tungsram nyugdíjasok több, mint tíz éve alkotnak összetartó társaságot, akik erre az alkalomra zalai népdalcsokorral készültek.

A nagykanizsai Tungsram nyugdíjas klub tagjainak fellépése megadta a kellő hangulatot
Fotós: Gergely Szilárd

Szintén régóta, két évtizede együtt énekelnek különféle népdalokat, de táncolnak is a babócsai Nárcisz Nyugdíjas Klub tagjai. Vezetőjük Takács Józsefné szerint ez idő alatt jó barátok lettek.

A szintén résztvevő kanizsai Tüttő János Nótaklub vezetője, Major Lajos szerint a verseny egyfajta dalostalálkozó is, mely a szeretetről és az örömről is szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!