Színes bankjegyek

2018.03.07. 09:00

Gyerekeknek nyílt kiállítás a pénzügyekről Nagykanizsán

Színes bankjegyekből nyílt kiállítás Nagykanizsán a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában Gelencsér Gábor gyűjteményéből.

Horváth-Balogh Attila

Gelencsér Gábor (középen) néhány érdeklődő gyermekkel, Beke Kittivel, Németh Napsugárral, Tóth Bencével és Zadravecz Áronnal (balról jobbra)

Fotó: Horváth-Balogh Attila/ Zalai Hírlap

Lapunk volt munkatársa négy tárlóban mutatta be gyűjteményének egy kis szeletét A fabatkától az aviarubelig címmel.

Az érdekes kiállítás az országos pénzügyi témahét keretében nyílt meg. A gyerekeket az intézmény vezetője, Smolcz Frigyes köszöntötte, a színes bankjegyek világát pedig Gelencsér Gábor villantotta fel a nebulóknak.

Gelencsér Gábor (középen) néhány érdeklődő gyermekkel, Beke Kittivel, Németh Napsugárral, Tóth Bencével és Zadravecz Áronnal (balról jobbra)
Fotós: Horváth-Balogh Attila/ Zalai Hírlap

A tárlókban úgynevezett fantázia-, emlék-, illetve jubileumi bankjegyeket, különféle szigetországok bankjegyeit mutatta be a gyűjtő. Végvári Judit tanítótól, a kiállítás szervezőjétől megtudtuk: a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete, a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány által létrehozott program már második éve az iskolai oktatás szerves része.

Fotós: Horváth-Balogh Attila/ Zalai Hírlap

Ilyenkor az oktatási intézmény  a március 5-től 9-ig tartó témahét programjaihoz kapcsolódva különböző rendezvényekkel, akciókkal hívja fel a gyerekek figyelmét a pénzügyi tudatosság fontosságára. Ennek első eleme a kiállítás, de lesz osztályfőnöki óra bankszakemberrel, bankjegytervező rajzversenyt hirdetnek, az alsósok pedig papírperselyt készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában