Olvasni jó!

2018.02.23. 09:30

Végleg hazavihető kötetek a József Attila Városi Tagkönyvtárban

Olvasóként gyakran gondolunk arra, de jó lenne a kikölcsönzött könyvet megtartani. A városi könyvtár könyvvására jóvoltából jelképes összegért évről évre megtehetjük.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

A József Attila Városi Tagkönyvtárban ezen a héten zajlik a sok éve hagyományos könyvvásár, melynek keretében szinte jelképes összegért kínálják a régebbi, de még hasznos olvasmányt jelentő köteteket.

- Naponta közel 100 könyv talált gazdára ezekben a napokban – mondta érdeklődésünkre Nitsch Erzsébet, a landorhegyi városrész könyvtárának vezetője. – De nemcsak könyvek, korlátozott számban bakelit lemezek és két évnél nem régebbi magazinok is új gazdára találtak.

Fotó: Pezzetta Umberto

A könyvtárak általában a raktárkapacitásuk korlátozottsága és az olvasói szokások megváltozása okán folyamodnak a kiárusítás mindenki számára hasznos lehetőségéhez. Így van ez a városi tagkönyvtár esetében is, ahol így az újonnan beszerzett dokumentumoknak jut hely, míg az olvasóik otthoni gyűjteményüket fillérekből gyarapíthatják. Az akció jövő héten még néhány napig nyitva áll az érdeklődők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában